21 Aralık 2014 Pazar

MAŞ FASULYELİ ÇORBA




 
MALZEMELER
 
1 su bardağı maş fasülyesi
2 çorba kaşığı pirinç (veya yarım çay bardağı)
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tere yağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
6- 7 su bardağı su
Karabiber
Pul biber, tuz ve nane
 
Hazırlanışı
 
Maş fasülyesini akşamdan veya sabah ılık su ile ıslatın. Bir tencerede yıkanmış pirinci ve fasülyeyi ve 6 bardak suyu ilave edin. 25-30  dakika yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekerse su ilave edebilirsiniz. 1 adet kuru soğanı minik minik doğrayın. Tavaya sıvı yağı ilave edin tereyağını da ekleyin. Soğanı pembeleşene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Karabiberi de ilave edip çorbaya salçalı sosu ekleyin. Tuzu ekleyip bir-iki dakika pişirin. Kıvamını ayarlayıp ocağı kapatın ve servis yapın. Üzerini pul biber ve kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder