2 Aralık 2014 Salı

PATLICANLI TURTA






MALZEMELER
 
125 gr tereyağı veya margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında olacak)
 
İçi için
 
Orta boy tepsi için 5 -6 patlıcan ( közlenecek )
1 kutu krema
 
Üzeri için
1 su bardağı kaşar  peyniri rendesi
 
Hazırlanışı
 
Hamuru yoğur ve yuvarlak bor cama yerleştirin. Kenarlarını yukarıya doğru ince şekilde yerleştirin. Çukur oluşturun içine yağlı kağıt yerleştirip üzerine nohut veya kuru fasulyeyi yayın.180 ve ya 170 derece fırında 15 dakika ön pişirme yapın. Patlıcanları doğrayıp içine çok az tuz karabiber ile çatal yardımı ile ezin. Sonra kremayı ekleyip karıştırın turtanın üzerine yayın 10-15 dakika daha pişirin turta kızarınca kaşarı ekleyin. Üzeri hafif kızarıca fırından alıp sıcak servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder