2 Aralık 2014 Salı
PATLICANLI TURTA
MALZEMELER
125 gr tereyağı veya margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında olacak)
İçi için
Orta boy tepsi için 5 -6 patlıcan ( közlenecek )
1 kutu krema
Üzeri için
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Hamuru yoğur ve yuvarlak bor cama yerleştirin. Kenarlarını yukarıya doğru ince şekilde yerleştirin. Çukur oluşturun içine yağlı kağıt yerleştirip üzerine nohut veya kuru fasulyeyi yayın.180 ve ya 170 derece fırında 15 dakika ön pişirme yapın. Patlıcanları doğrayıp içine çok az tuz karabiber ile çatal yardımı ile ezin. Sonra kremayı ekleyip karıştırın turtanın üzerine yayın 10-15 dakika daha pişirin turta kızarınca kaşarı ekleyin. Üzeri hafif kızarıca fırından alıp sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder