1 Aralık 2014 Pazartesi

İZMİR KÖFTESİ





MALZEMELER
 
500 gr kıyma
3 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Yarı demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Galeta unu
Kara biber, kimyon, arzuya göre pulbiber tuz
 
 
Sos için
1 küçük soğan minik minik doğranmış
2 yemek kaşığı salça
2-3 adet sivri biber
Tuz  su karabiber ve kekik
Kızartmak için  bol sıvı yağ
 
Hazırlanışı
Derin bir kabın içine soğanı rendeleyin. Çok ince doğranmış sarımsağı ve maydanozu yumurtayı 1 kaşık salçayı ve kıymayı da ekleyin. Tuzu, baharatları ve galeta ununu da ekleyip karıştırın. En az 4-5 dakika elinizle karıştırın. Sonra ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı köfteler yapın. Patatesleri elma dilimi gibi doğrayın ve kızgın yağda hafif şekilde kızartın havlu kağıtla fazla yağı alın sonra köfteleri de hafif kızartın ve yağını alın. Sosu hazılamak için bir tencereye bir çorba kaşığı sıvı yağda küçük bir soğanı minik doğrayın. Pembeleşene kadar kavurun. Sonra  iki yemek kaşığı salçayı ilave edip karabiberi çok az kekik ekleyip  2 adet kuru sivri biberi yada yeşil biberi ekleyin. Ben kurusunu daha çok yakıştırdım. Suyu da ekleyin ve tuzu ayarlayın. 4-5 dakika kaynatın sonra patatesleri ekleyin. Köfteleri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp hafif koyulaşana kadar pişirin. Sonra borcama alıp önceden ısıtılmış fırında  üzerini folyo ile kapatıp 10 -15 dakika daha pişirin.
 
                                                                        Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder