29 Kasım 2014 Cumartesi

ELMALI KURABİYE




 
MALZEMELER

 
3 su bardağı un
1 adet yumurta
125 gr margarin  oda sıcaklığında bekletilmiş
1 çay bardağı podra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
 
İç Malzemeler
 
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz yada fındık
1 çay kaşığı tarçın
3  yemek kaşığı şeker
 
Üzeri için
 
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Hazırlanışı
 
Önce elmaları rendeleyin. Bir tencereye alıp şekeride ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Cevizi ve tarçını ekleyip kenara alın ve soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için geniş bir kabın içine margarini yumurtayı sütü ve şekeri ekleyip boza kıvamına getirin. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Her birini  30 santim büyüklüğünde açın. Sekiz eşit parçaya ayırıp üçgen şeklinde kesin. Geniş kenarına 1 tatlı kaşığı harçtan koyup sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika sonra 175 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder