3 Kasım 2014 Pazartesi

VİTAMİN SALATASI

VİTAMİN SALATASI
MALZEMELER
1 kabak
1 havuç
100 gr brokoli
100 gr karnıbahar
1 közlenmiş kırmızıbiber
1çay bardağı mısır konservesi
MALZEMELER
1 kabak
1 havuç
100 gr brokoli
100 gr karnıbahar
1 közlenmiş kırmızıbiber
1çay bardağı mısır konservesi
8 konserve mantar
4 kornişon turşu
Yarım çay bardağı  maydanoz
2 yemek kaşığı dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı (kabak ve havuçları sotelemek için)
   
Sosu için Malzemeler
2  diş ince kıyılmış sarımsak 
1 çay bardağı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı 
Kabak ve havuçları jülyen doğrayın. Sebzeleri  zeytin yağında soteleyin. Karnabaharı ve brokolileri çiçeklere ayırıp kaynayan suda 10 dakika  kadar haşlayın. Mantarları ve salatalık turşusunu ve biberleri ince dilimleyin. Derin bir kasenin içinde tüm malzemeyi  harmanlayın . Gerekli tüm malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın. 
Not: Karnabaharı haşlarken  suyuna bir çay bardağı süt ve bir adet kesme şekeri ilave ederseniz fazla kokmasını önlersiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder