VİTAMİN SALATASIMALZEMELER1 kabak1 havuç100 gr brokoli100 gr karnıbahar1 közlenmiş kırmızıbiber1çay bardağı mısır konservesiMALZEMELER1 kabak1 havuç100 gr brokoli100 gr karnıbahar1 közlenmiş kırmızıbiber1çay bardağı mısır konservesi8 konserve mantar4 kornişon turşuYarım çay bardağı maydanoz2 yemek kaşığı dereotuYarım çay bardağı zeytinyağı (kabak ve havuçları sotelemek için)Sosu için Malzemeler2 diş ince kıyılmış sarımsak1 çay bardağı mayonez2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı limon suyu2 yemek kaşığı zeytin yağıKuru naneTuzKarabiberHazırlanışıKabak ve havuçları jülyen doğrayın. Sebzeleri zeytin yağında soteleyin. Karnabaharı ve brokolileri çiçeklere ayırıp kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayın. Mantarları ve salatalık turşusunu ve biberleri ince dilimleyin. Derin bir kasenin içinde tüm malzemeyi harmanlayın . Gerekli tüm malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.Not: Karnabaharı haşlarken suyuna bir çay bardağı süt ve bir adet kesme şekeri ilave ederseniz fazla kokmasını önlersiniz.Afiyet Olsun.
3 Kasım 2014 Pazartesi
VİTAMİN SALATASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder