25 Kasım 2014 Salı

VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ





Marifetli gelinimin yaptığı tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim. Tadı harika! 
  MALZEMELER
 
4 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta (sonradan sulandırılmış nişasta da eklenebilir)
 
Muhallebisi için
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
İsteğe bağlı damla sakızı
 
Yapılışı
Nişasta,toz şeker,un,vanilya,süt bir tencerede iyice çırpılır. Kıvamı koyulaşıncaya kadar  kaynatılır. Altı kapatılıp tereyağ eklenir.1 paket toz krem şanti eklenince blenderla çırpılır. Suyla ıslatılan borcam dökülür.
 
İkinci katı için vişne suyuna nişasta ve toz şeker eklenerek muhallebi kıvamına getirilir.Elde varsa 1 kase vişne de eklenip blenderla çırpılabilir. Borcamın ikinci katı olarak dökülür. Buzdolabında soğutulup servis yapılır.

Afiyet Olsun.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder