4 Kasım 2014 Salı

AŞURE




 
MALZEMELER
 
500 gr aşurelik buğday
 
1 su bardağı nohut
 
1 su bardağı fasulye
 
Yarım su bardağı kuru üzüm
 
Yarım su bardağı doğranmış kayısı
 
Yarım su bardağı doğranmış incir
 
Yarım su bardağı kuş üzümü
 
3 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 tane portakal
 
Üzeri İçin
 
1 tane nar
 
Ceviz
 
Fındık
 
Tarçın
 
Yapılışı
 
Önceden ıslatılmış  buğdayı 45 dakika bol suda haşlayın. Fasulyeyi haşlayıp suyunu süzün. Nohutu haşlayıp suyunu süzün. Buğdayın üzerine sıcak su ilave edin ve kaynatın. Fasulyeyi ve haşlanmış nohutu ekleyin. Önceden ıslatılmış kayısıyı ve üzümü ilave edip şekeri sütü ve bir portakal kabuğu rendesini ilave edip kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın kıvamına gelince üzerini süsleyin.
 
Not: 4-5 tane dövülmüş karanfili ceviz ve fındıkla karıştırabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. Maşallah bütün yemekleriniz çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil