MALZEMELER
500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı doğranmış kayısı
Yarım su bardağı doğranmış incir
Yarım su bardağı kuş üzümü
3 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 tane portakal
Üzeri İçin
1 tane nar
Ceviz
Fındık
Tarçın
Yapılışı
Önceden ıslatılmış buğdayı 45 dakika bol suda haşlayın. Fasulyeyi haşlayıp suyunu süzün. Nohutu haşlayıp suyunu süzün. Buğdayın üzerine sıcak su ilave edin ve kaynatın. Fasulyeyi ve haşlanmış nohutu ekleyin. Önceden ıslatılmış kayısıyı ve üzümü ilave edip şekeri sütü ve bir portakal kabuğu rendesini ilave edip kıvamına gelinceye kadar karıştırarak kaynatın kıvamına gelince üzerini süsleyin.
Not: 4-5 tane dövülmüş karanfili ceviz ve fındıkla karıştırabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Maşallah bütün yemekleriniz çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSil