MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
Yarım kilo süzme yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı aşurelik buğday ( akşamdan ıslatılacak)
100 gr kıyma
1 adet. Soğan
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 tutam kişniş otu
1 çorba kaşığı tereyağı
Su , tuz
Hazırlanışı
1) Tencereye biraz kaynamış su alın. Üzerine haşlanmış buğdayları nohutları ekleyin .
2) Diğer tarafta yoğurdun içine yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın.
3) Üzerine biraz soğuk su ekleyip daha sonra da sıcak ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sora azar azar ve karıştıra karıştıra çorbaya ilave edin.
4) Kıymanın üzerine yarım soğan rendesini tuzu karabiberi 1 çorba kaşığı galeta unu ekleyerek yoğurun ve nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp kızartın.
5) Kızarttığınız köfteleri çorbanın içine ekleyip çorbanın kıvamını ayarlayıp tuzu da ekleyin.
6) Bir başka tavada tereyağını eritin. İçine soğanın yarısını minik minik doğrayıp ve rengi dönünceye kadar kavurun ince ince doğramış olduğunuz kişniş otunu da ekleyin.
7) Bu sosu çorbayı servis ederken üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder