15 Kasım 2014 Cumartesi

CEVİZLİ ÇÖREK






 
MALZEMELER
5 Su bardağı un
 
350 gram iç ceviz
 
3 yemek kaşığı tereyağ
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım paket yaş maya
 
Tuz ve ılık su
 
Yapılışı
 
Önce bir tatlı kaşığı silme toz şeker ve yarım paket yaş mayayı bir kasede bir çay bardağı ılık suyla ıslatın. Kasedeki ıslatılmış maya kabarıncaya kadar derin bir kaba unu alın. İçine havuz oluşturun. Havuzun etrafına tuzu serpin ve havuza kasedeki mayalı suyu da alıp yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar en az 5 dakika yoğurmaya devam edin. Üstünü bir bezle örtün  1 saat ya da 2 saat dinlenmiş hamuru altı eşit parçaya ayırın. Her parçadan bir beze oluşturun. Birici aşamada tereyağını eritip soğumaya bırakın. Daha sonra yarım çay bardağı sıvı yağı ilave edin. İlk bezeyi açın. 




Şekilde göründüğü gibi bir fırça yardımı ile yağı yufkanın her tarafına serpin. Çok da fazla olmayacak şekilde  iri dövülmüş ceviz içinden bolca yufkanın üzerine yayın. Daha sonra iki tarafından elinizin tabanıyla ittirerek fazla sıkmadan bir katı diğer katın üstüne gelecek şekilde rolo gibi sarın. İkinci beze için olduğuca büyük açmaya gayret edin. Önce yağ karışımından sürün. Daha sonra ceviz serpin . Aynı şekilde rulo yapın. Diğer rulonun etrafına sarın. Aynı işlemi diğer bezelere uygulayın.




Tepsi doluncaya kadar daha sonra üstüne yoğurt sürelim. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

NOT: Tepsi yağlanmış olacak.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder