MALZEMELER
3 tane enginar
(taze veya konserve )
2 tane
orta boy patates
4-5 tane
kornişon turşu
8-10 tane yeşil
zeytin
2 çorba kaşığı
mayonez
2 çorba kaşığı
dolusu yoğurt
1/2 demet
dereotu
Tuz
Hazırlanışı :
Enginarları
iki-üç damla limon suyu damlatılmış suda haşlayın. Patatesi de iyice
haşlayıp soğutun ve kabuklarını soyun. Patates ezicisiyle patatesleri ezin
sonra kornişon turşuyu ve yeşil zeytini minik minik doğrayıp ekleyin. Büyük bir
kaseye koyun. Dere otunu ince ince doğrayıp kaseye alın. Diğer tarafta
iki kaşık yoğurt ve iki kaşık mayonezi karıştırın. Ezdiğiniz
patatesi ve Doğradığınız zeytin ve kornişon turşuyu dere otunu ve tuzu da ilave
edip hepsini karıştırın. İsterseniz enginarı rendeleyip kaseye ilave
edebilisiniz. İsterseniz kase gibi kullanabilirsiniz. İçini doldurup servis
yapabilirsiniz. Ayrıca buzdolabında soğutup soğuk servis
yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder