1 Kasım 2014 Cumartesi

YOĞURTLU ENGİNAR SALATASI






MALZEMELER

3 tane enginar (taze veya konserve )
2 tane  orta boy patates 
4-5 tane kornişon turşu
8-10 tane yeşil zeytin  
2 çorba kaşığı  mayonez 
2 çorba kaşığı dolusu yoğurt
1/2 demet dereotu
Tuz 

Hazırlanışı :
Enginarları  iki-üç damla limon suyu damlatılmış suda haşlayın. Patatesi de iyice haşlayıp soğutun ve kabuklarını soyun. Patates ezicisiyle patatesleri ezin sonra kornişon turşuyu ve yeşil zeytini minik minik doğrayıp ekleyin. Büyük bir kaseye koyun. Dere otunu ince ince doğrayıp kaseye alın. Diğer  tarafta  iki kaşık yoğurt ve  iki kaşık mayonezi karıştırın. Ezdiğiniz patatesi ve Doğradığınız zeytin ve kornişon turşuyu dere otunu ve tuzu da ilave edip hepsini karıştırın. İsterseniz enginarı rendeleyip kaseye ilave edebilisiniz. İsterseniz kase gibi kullanabilirsiniz. İçini doldurup servis  yapabilirsiniz. Ayrıca buzdolabında soğutup soğuk servis  yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder