MALZEMELER
1 kilo patlıcan
250 gram kıyma
2-3 adet domates
2 tane kurusoğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, bir çay kaşığı pul biber ve karabiber
Hamur için gerekli malzemeler;
Yarım kilo un
Su ve tuz
Yapılışı
Önce iç malzemeyi hazırlayalım. Patlıcanları minik minik doğrayalım ve tuzlu suda yarım saat yada bir saat bekletelim . Soğanları yemeklik dorayalım iki yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Kıymayı ilave edelim. Sürekli karıştıralım suyunu çekene kadar ve kıyma tane tane oluncaya kadar kavuralım. Salçayı ilave edelim. Karabiberi ve pulbiberi de ekleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip üç dört dakika soteleyin. Patlıcanların iyice suyu süzülmüş olarak patlıcanları ekleyin sürekli karıştırın. Kıymalı harç ve patlıcan birbiri ile karışmış olsun ve kısık ateşte kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Tuzu ilave edin ve ocağı kapatın soğumaya bırakın .
Hamurun hazırlanışı
Unu derin bir kaba alalım. Tuzu olşturulmuş havuzun etrafına serpelim ve suyu da ilave edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. On ve ya on beş dakika hamuru dinlendirelim ve hamurdan küçük bezeler yapalım. İlk bezeyi açalım. Hazırladığımız harçtan bir miktar alıp açtığımız bezenin yarısına harç koyalım ve kapatalım sac veya teflon tavada altlı üstlü pişirip tereyağla sürüp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder