12 Kasım 2014 Çarşamba

TERBİYELİ KUZU GERDAN ÇORBASI





MALZEMELER
 
1 kuzu gerdan
1 patates
1 havuç
1 su bardağı et suyu
Tuz
Su
 
Terbiyesi için
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
Yarım limon
 
Üzeri için
Tereyağı
Nane
 
Hazırlanışı
Kuzu gerdanı haşlayın . Suyunu süzün ve çorba için ayırın . Patatesi ve havucu doğrayın. Et suyunu tencerede kaynatıyn .Patatesi ve havucu ekleyerek haşlayın . Terbiyesi için , yoğurdu, unu bir kaseye koyun. Limon suyunu sıkın . Çırpma teliyle karıştırın. Soğuk suyla kıvamını açın. Tencerede kaynayan sudan biraz alıyoruz ve terbiyeye koyup bir yandan da karıştırın. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış ve didiklenmiş eti de tencereye ekleyin. Kaynamaya bırakın. Tereyağını eritin ve üzerine taze veya kuru naneyi serpin . Çorbanın üzerine bu karışımı dökerek servis edin.




Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder