11 Kasım 2014 Salı

KÖZ PATLICANLI KARNIYARIK




 
MALZEMELER
 
1 kilo patlıcan
350 gr kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates üstü için
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
Bir yemek kaşığı silme salça
Üstü için 5-6 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
2 adet domates rendesi
Tuz, karabiber, pul biber
 
Yapılışı
 
Önce patlıcanları alacalı soyup ortasından çizelim. Derin bir çizik olsun. Bol tuzlu suda yarım saat veya bir saat bekletelim. Sonra yıkayıp suyunu havlu kağıtla alalım. Ben fırında çevirerek közlüyorum yumşayana kadar. Siz isterseniz tost makinasında çevirerek ya da fırında közleyebilirsiniz.

İç hazırlığı
 
Önce kıymayı teflon tavaya alalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar kavuralım. Sonra iki yemek sıvı yağ ekleyelim ve bir iki dakika çevirelim. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar kavuralım sonra sarımsakları ve yemeklik  doğranmış sivri biberi  ve  pul biberi ilave edelim. Bir çay kaşığı salçayı ve karabiberi ekleyin daha sonra rendelenmiş domatesleri ilave edip tuzu da ekleyin. Suyunu çekene kadar kavurun.
Közlenmiş patlıcanı bıçak ve çatal yardımıyla açalım  ve hazırlamış olduğumuz harçtan dolduralım. Dilim domatesleri doldurduğumuz patlıcanın üstüne dizelim. Bir de sivri biber koyalım. Bir kaseye salçalı su hazırlayıp bir miktar sıvıyağ da ekleyin ve tuz ilave edip karnıyarığın üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10 ve ya 15 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında üste alınmış 200 derecede  biberler kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder