22 Kasım 2014 Cumartesi

PASTIRMALI KURU FASULYE




 
MALZEMELER
 
500 kg fasülye
2 adet soğan
2 adet kuru sivri biber
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 yemek kaşığı silme domates salçası
1 yemek kaşığı biber  salçası silme
100 gr  pastırma
4 su bardağı su
1 tatlı  kaşığı tuz
 
 
Hazırlanışı:
 
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. 2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve düdüklü tencereye alıp içine 3 yemek kaşığı sıvı yağı ilave edi. Rengi dönünce sarımsağı ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Kuru sivri biberi ilave edip salçayı ekleyin ve kavurup fasülyeleri ilave edip suyu ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 20-25 dakika pişirin altını kapatın. Ayrı bir tavada bir kaşık tere yağını eritip üzerine pastırmaları ekleyip  2-3 dakika  soteleyin. Fasülyeleri bor cama alıp üstüne pastırmaları ekleyip önceden ısıtılmış fırında pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder