25 Kasım 2014 Salı

GELİN BOHÇASI




 
MALZEMELER

 
2 adet yufka
1 tavuk  göğsü minik minik  doğranmış
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kase mantar
2 çorba kaşığı bezelye
1 tatlı kaşığı  un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi üzeri için
Yeşil soğan
Tuz kara biber
Kekik
Zeytinyağı
1 adet kabak
 
Bağlamak için:

Yeşil soğan
 
Hazırlanışı

 
Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı sıvıyağda rengi dönünceye kadar soteleyin. Sonra tavukları ilave edip suyunu çekene kadar soteleyip daha sonra mantarı ve kabak ve bezelyeyi ilave edip sotelemeye devam edin. En son  unu ve tuz baharatları ekleyip karıştırın. Yufkaları bir tabak yardımı ile kesip iki yufkayı üst üste koyun . Tavuklu karışımı kestiğiniz yufka parçalarına paylaştırın. Poğaça gibi toplayıp kaynar suda beklemiş taze soğan yaprağı ile bağlayıp yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında pişirin. En son üzerine kaşar rendesi koyun. Eriyince fırıdan alıp servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder