10 Kasım 2014 Pazartesi

KESTANELİ PİLAV


 
MALZEMELER
1 kase haşlanmış kuşbaşı et
1 kase pişmiş kestane 
2 kase pirinç
2 havuç julyen doğranmış
2 yemek kaşığı  sıvı  yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tane portakal 
Kimyon
Karabiber
Tuz
3 kase et suyu
 
 
  
Hazırlanışı
Kestanelerin üzerine hafif çizik  atıp suda içi yumuşayana kadar pişirin.
Sonra kararmaması için portakal suyunda bekletin. Pirinçleri 5 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin. 
Havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Etleri ekleyip karıştırın. 
Kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
Suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın. 
Kimyon, karabiber, tuz  ve küçük parçalar halinde tereyağını ekleyin. 
En son 3 kase suyu veya et suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinç pişene kadar hiç karıştırmadan pişirin. 
Pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. Tabağa ters çevirip  servis yapın .
 

Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder