MALZEMELER
1 kase haşlanmış kuşbaşı et
1 kase pişmiş kestane
2 kase pirinç
2 havuç julyen doğranmış
2 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tane portakal
Kimyon
Karabiber
Tuz
3 kase et suyu
Hazırlanışı
Kestanelerin üzerine hafif çizik atıp suda içi yumuşayana kadar pişirin.
Sonra kararmaması için portakal suyunda bekletin. Pirinçleri 5 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
Havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Etleri ekleyip karıştırın.
Kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
Suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
Kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halinde tereyağını ekleyin.
En son 3 kase suyu veya et suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinç pişene kadar hiç karıştırmadan pişirin.
Pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. Tabağa ters çevirip servis yapın .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder