12 Kasım 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ





MALZEMELER
    
1 kg havuç
2 kaşık pirinç silme
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 adet  portakal
1 adet kesme şeker
Dere otu
Zeytinyağı
Ceviz içi
 
Hazırlanışı
Soğanları rendeleyin ve tencereye alıp soteleyin. Havuçları  kibrit çöpü gibi doğrayıp havuçları da soteleyin . Pirinçleri ve portakal suyunu da ekleyin . Şekeri ve tuzunu ilave edin. Kısık ateşte pişirin servis tabağına alıp üzerine cevizini ilave edin. Sarımsaklı yoğurdu ve dere otunu ekleyip servis yapabilirsiniz.
 
Not: Dilerseniz üzerine kırmızı pul biberi  tereyağı eritip zeytinyağlı yemeğin üzerine gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder