9 Kasım 2014 Pazar

PROFİTEROL


 
MALZEMELER
1 su bardağı su
Yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
2-3 yumurta
 
Hazırlanışı
Tencerede kaynamakta olan bir bardak suya yarım paket margarini koyup eritin. 
Daha sonra 1 bardak unun içine 1 çimdik tuz karıştırın ve yağlı suyun içine azar azar ilave edin.
Oluşan hamuru 3 dk ocakta karıştırın. 
Ilıması için altını kapatıp bekleyin. Dinlendikten sonra birer birer olmak üzere 2-3 yumurta ilave edin. 
Her yumurta koyma işlemi sonrasında mikserle çırpın.10 dakika dinlenmeye bırakın. 
Yağlı kağıt serili tepsiye iki kaşık yardımıyla toplar oluşturulur. 
Üzeri pembeleşinceye kadar 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
 
Beyaz kreması için Malzemeler
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
9 yemek kaşığı silme toz şeker
100 gr margarin
 
Hazırlanışı
Tencereye sütü ve şekeri koyarak karıştırın. Daha sonra unu azar azar ilave edin. 
Unun üstüne vanilya ilave edilerek krema pişirin. 
Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra ocağın altını yakın. 
Krema kıvamı olduktan sonra ocağın altını kapatın. Krema ılıdıktan sonra margarini ilave edin.
 
Çikolata sosu için Malzemeler
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı silme un
1 su bardağı şeker
80 gram bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Hazırlanışı
İlk olarak tencereye sütü, şekeri, kakaoyu, unu azar azar ilave ederek ocağın altını kısıp 
koyulaşana kadar pişirin.
 
 
Profiterolün Hazırlanışı
Pişen profiterol toplarını tırtıklı bıçakla krema konulacak kadar kesin. 
Topların içine tatlı kaşığı yardımıyla kremayı koyun. 
Hazırladığınız kremalı topların üzerine çikolata sosunu dökün. 
Sosun sıcak olmasına dikkat edin. Buzdolabında üç saat dinlendirip servis yapın.
 
Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder