29 Kasım 2014 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR




 
MALZEMELER
 
1 bütün şekilde karnabahar
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı süt 
1 adet kesme şekeri karnabaharı haşlama suyuna ekle
Tuz ,karabiber, kırmızı pul biber
 
Beşamel sos için:
 
3 yemek kaşığı un
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı tuz
 
Hazırlanışı
1) Karnabaharları 1 su bardağı süt ve su ile haşlayın haşladıktan sonra süzün.
2) Diğer tafta beşamel sos yapın. Bunun için tencereye ilk başta tereyağını eritin. Daha sonra unu ekleyip kavurun. En son yavaş yavaş sütünü ve tuzunu karabiberi ekleyip çırpma teli ile karıştırın kaynadıktan sonra beşamel sosu ocaktan alın. Bir su bardağı kremayı beşamel sosun içine katıp karıştırın.
Haşlanan karnabaharı bir borcama ,alın üstüne hazırlamış olduğunuz beşamel sosun içine dökün diğer tarafta sıvıyağda kıymayı kavurun. İçine salçayı ve pul biberi ve  beşamel soslu karnabaharın üstüne kaşar rendesi ekleyip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 -20 dakika pişirin  son olarak hazırlamış olduğunuz kıymayı üzerine gezdirin.
 
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder