24 Kasım 2014 Pazartesi

REVANİ




 
MALZEMELER

 
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri  için fındık  hindistan cevizi veya antep fıstığı 
 
Hazırlanışı
 
Önce şerbetini hazırlayın bir tencereye 3 su bardağı şekeri 4 su bardağı su ile kaynatın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte beş dakika daha kaynatın VE içine bir dilim limon atın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp mikser veya çırpma teli ile karıştırın. Şekeri ilave edip köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra  sıvı yağı ve yoğurdu ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. İrmik ve unu da vanilyayı kabartma tozu ekleyip  en az 5 dakika daha karıştırın.Yağlamış  borcama döküp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar  pişirin. Daha sonra fırından çıkartıp orta sıcaklıktaki şerbeti üzerine gezdirip üzerini süsleyebilirsiniz.
 
Not: Şerbeti dökmeden önce revaniyi kesebilirsiniz. Şerbeti daha kolay çekecektir.

 

Afiyet Olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder