16 Kasım 2014 Pazar

EKŞİLİ YUVALAMA ÇORBASI




 
MALZEMELER
   
1 Kase ince bulgur  ( sıcak su ile yıkayıp dinlendirin )
3 çorba kaşığı un
1 adet  soğan rendesi
Tuz  sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağı
     
      
Hazırlanışı
 
Bir kaba sıcak suda dinlenmiş bulguru soğan rendesini tuzu ve unu alıp yoğurup kuru nohut büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
        
 
Diğer malzemeler
 
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 kase yeşil mercimek haşlayıp suyunu dökün.
1 kase nohudu haşlayıp suyunu dökün.
300 gr ıspanak yıkanıp ince doğrayın.
2 limon
   
Çorbanın hazırlanışı

 
  1) Bir tencerenin içerisine tereyağını biraz sıvı yağını alıp eritin. Bir adet kuru  soğanı incecik doğrayıp 1 yemek kaşığı salçayla kavurun.
  2) Haşlamış olduğumuz mercimek ve nohutları ilave edip çorbanın suyunu ayarlayın .
  3) Tuzunu ilave edin. 2 adet limon suyunu sıkın ve ekleyin. Bulgurdan yaptığınız misket köfteleri ilave edin ve kıvamını ayarlayın en son ince doğranmış ıspanakları ekleyin ıspanakların çok pişmemesine dikkat edin. En son sıvı yağ veya tere yağı kırmızı pul biber ve 2 diş dövülmüş sarımsakları ilave edip ocakta  kızdırın. Çobanın üstüne gezdirin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder