18 Kasım 2014 Salı

KEŞKÜL





MALZEMELER

1 kg süt
250 kg şeker
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığından az vanilya
50 pirnç unu
Üzeri için ceviz hindistan cevizi tarçın antep fıstıpı

Hazırlanışı
Sütü bir tencereye alıp bir su bardağı sütü ayırın ve tenceredeki sütü kaynatın. Kaynadıktan sonra şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker eriyene kadar diğer tarafta bir kaseye nişastayı alın.   Ayırmış olduğumuz bir bardak soğuk sütü azar azar çırparak karıştırın. Sonra yumurta sarısını ilave edip tekrar çırpın. Hazırlamış bu malzemeyi ocakta kaynayan süte azar azar çırpma teli ile çırparak ilave edin.Üzeri köpük köpük olunca ocaktan alıp kaselere boşaltıp servis yapabilirsiniz.
 
Üzerini antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder