26 Kasım 2014 Çarşamba

BAZLAMA




 
MALZEMELER

 
1 kilo un
1 paket yaş maya
Tuz 
Ilık su
1 tatlı kaşığı şeker
 
Hazırlanışı
Mayayı bir kaseye ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile ıslatıp üzeri kabarana kadar bekletin. Derin bir kaba unu alıp havuz oluşturun. Tuz ve mayayı ekleyip ılık su ile yoğurmaya başlayıp kulak memesi kıvamında hamur elde edip oda sıcaklığında üstünü örtüp en az  2 saat dinlendirin. Hamur kabarınca beş yada altı bezeye ayırıp el veya merdane ile küçük küçük açıp teflon tavada önceden ısıtılmış tavada pişirip tereyağ sürüp kahvaltıda sıcak sıcak servis yapın.
 
Afiyet Olsun.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder