9 Kasım 2014 Pazar

ABANT KEBABI



 
MALZEMELER
 
400 gr kıyma
Sıvı yağ
1 soğan 
Pulbiber
Kimyon
Tuz karabiber
1 tane yumurta 
 
İç  harcı için
2 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 tane kırmızı biber
1 tutam ıspanak
1 kase mantar
Sıvıyağ
Tuz karabiber
 
Beşamel sosu için
 
2 Su bardağı süt
1 çorba kaşığı un 
Tuz, karabiber
Sıvı yağ 
 
Üzeri için 
 
Kaşar peyniri rendesi
  
Hazırlanışı 
 
Karıştırma kabına kıymayı, soğanı, tuzu, kara biberi, kimyonu, bir tane yumurtayı ve alabildiği kadar galeta unu ile köftenizi yoğurun .
Hazırladığınız köfteleri kabuklu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. 
Bezeleri  çok derin olmayan çanaklar haline getirin . 
Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 200 derecede pişirin.
Çok kızarmamasına dikkat edin.
Diğer tarafta iç harcı ve beşamel sosu hazırlayın. İç harcı için soğan, sarımsak ve kırmızı biberi sıvı yağda kavurun .
Soğanların rengi dönünce üzerine ince doğranmış ıspanağı ekleyin. Bu karışımı yarı kıvamda pişirin . Beşamel sos için ise unu sıvı yağda kavurun.
Üzerine sütü azar azar çırparak pişirin.
Tuz ve kara biber ile tatlandırın .
Yarı kıvamda pişen köftelerin içine iç harcı doldurun. Kenarlarına mantarı dizerek beşamel sosu kaşık ile dökün. 
Kaşar peyniri rendesini üzerine serptikten sonra tekrar 180 derecede pişirmeye bırakın. 
 
 
 
Afiyet Olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder