MALZEMELER
1 su
bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı
su
1 su
bardağı köftelik bulgur
2 yemek
kaşığı salça
Sıvı yağ
2 baş kuru
soğan
½ demet
taze soğan
½ demet
maydanoz
Marul
Tuz,
kimyon, karabiber, pul biber
Hazırlanışı
Mercimekleri
ve suyu boşalttığınız tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Bu arada
yeşillikleri yıkayın. Maydonoz ve taze soğanları ince ince kıyın. Mercimekler kaynamaya
başladıktan sonra iyice dağılıp suyunu çekmesini bekleyin. Kıvama gelince
ocaktan alın ve üzerine köftelik bulguru ilave edip demlenmeye bırakın. Geniş
bir tava alıp sıvıyağ dökün. Yüzeyi kaplamasına dikkat edin. Kuru soğanları
yemeklik doğrayıp ekleyin. Salçayı ve baharatları ve en son da maydonoz ve taze
soğanı ekleyin ve öldürün. Ocaktan alın ve demlenmekte olan harca ekleyin. İyice
karıştırarak yedirin. Köfteden bir tutam alıp hafifçe sıkarak şekil verin.
Marul ve nar ekşisi/limon ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder