10 Aralık 2014 Çarşamba

MERCİMEK KÖFTESİ





MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
2 baş kuru soğan
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
Marul
Tuz, kimyon, karabiber, pul biber

Hazırlanışı
Mercimekleri ve suyu boşalttığınız tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Bu arada yeşillikleri yıkayın. Maydonoz ve taze soğanları ince ince kıyın. Mercimekler kaynamaya başladıktan sonra iyice dağılıp suyunu çekmesini bekleyin. Kıvama gelince ocaktan alın ve üzerine köftelik bulguru ilave edip demlenmeye bırakın. Geniş bir tava alıp sıvıyağ dökün. Yüzeyi kaplamasına dikkat edin. Kuru soğanları yemeklik doğrayıp ekleyin. Salçayı ve baharatları ve en son da maydonoz ve taze soğanı ekleyin ve öldürün. Ocaktan alın ve demlenmekte olan harca ekleyin. İyice karıştırarak yedirin. Köfteden bir tutam alıp hafifçe sıkarak şekil verin. Marul ve nar ekşisi/limon ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder