15 Aralık 2014 Pazartesi

LAHANA SARMASI





MALZEMELER
 
1 orta boy lahana
3 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3 su bardağı pirinç veya bulgur
1 çorba kaşığı salça
1 bardak sıvı yağ
3 su bardağı su
Kuru nane
Karabiber pul biberi tuz kimyon
 
Sosu için

1 yemek kaşığı salça ve sıvı yağ 
 
Hazırlanışı

 
Önce bir tencerede bol kaynar suda haşlayıp kenara alın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları da minik minik doğrayın. Bir bardak sıvı yağı tencereye alarak soğanları ekleyin. Pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyin. Bir iki kez karıştırın. Pul biberi ekleyin. Ardından naneyi karabiberi kimyonu salçayı ilave edip karıştırın. En son pirinçleri ekleyip orta ateşte  4-5 dakika karıştırın ve suyu ekleyin. Kapağını kapatın. 5 dakika har ateşte sonra kısık ateşte demlendirin. Haşlanmış lahanaları parçalara ayırıp açın. İçine hazırlamış olduğumuz harçtan 1 tatlı kaşığı koyup kenarlarını yandan harcın üstüne kıvırın. Sonra üst tarafındaki katı da üzerine atıp sarmaya başlayın sardığınız her birini tencereye dizin. Hepsi bitince 1 yemek kaşığı salçaya sıvı yağ da ekleyip sıcak su ile açın. Dolmaların üzerine gezdirin. Tuz da ekleyin. Su seviyesi dolmalarla eşit olsun. Kapağını kapatın ve pişirin. Önce har sonra kısık olarak pişirme işlemini tamamlayın ılık olarak servis yapın.
 
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder