MALZEMELER
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 yarı çay bardağı orta bulgur
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı pul biber
Tuz
Su
Köftesi için
200. Gr kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Köftesi için kıymayı bir kaseye alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Tuz ve karabiberi atarak iyice yoğuruyoruz. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz ve yapışmasın diye un serptiğimiz tabağa alıyoruz. Tavaya az sıvı yağ koyuyoruz ve köfteleri kızartıyoruz .
Kırmızı mercimeği ve bulguru bir tencerede haşlıyoruz. Bir adet soğanı minik minik doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı ve tereyağı koyuyoruz. Soğanı kavuruyoruz unu ilave ediyoruz ve beraber kavurduktan sonra naneyi ve pul biberi ilave edip karıştırıyoruz ve salçasını ekliyoruz karıştırdıktan sonra 1 bardak soğuk su ve et suyu koyuyoruz. Tuzunu atıp pişirmeye bırakıyoruz ve kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Köfteleri ilave ediyoruz ve kıvamını ayarlayıp sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder