17 Aralık 2014 Çarşamba

PAPATYA ÇÖREĞİ





MALZEMELER

 
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker  mayayı ıslatmak için
12 gr tuz
Aldığı kadar un
 
İçi için
 
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
 
Hazırlanışı
 
Unu derin bir kabın içine alın. Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, şekeri, tuzu ve mayayı alıp yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edin. 20-25 dakika dinlendirin. 4 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi açıp tepsiye dizin ve her katını fırça ile yağlayın. Bezeler bitince tepsini ortasına bir kase bırakın. 8 eşit parçaya kesin. Her kestiğiniz parçayı rulo vererek bükün ve ortada birleştirin. 2 - 3 saat dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 

 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder