20 Aralık 2014 Cumartesi

ELMALI KRUVASAN






MALZEMELER

500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 yumurtanın akı
 
Üzeri için
Yumurta sarısı 
Çörek otu, susam
 
İç harcı
3-4 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı şeker
 
Hazırlanışı

 
Mayayı önce ılık suda bir tatlı kaşığı şeker ile 4-5 dakika ıslatın. Geniş bir kabın içine unu alıp içine tuz şeker sıvı yağı, mayayı bir yumurtanın akını ilave edip yoğuralım. Kulak memesi kıvamında olacak şekilde 20-25 dakika dinlendirin sora küçük bezelere ayırın. Her birini açıp hazırlamış olduğumuz harçtan bol miktarda koyun ve sarın. İçine bitter çikolata da koyabilirsiniz. 1,5 veya 2 saat dinlendirin iyice kabarınca üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susamla süsleyip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder