3 Mayıs 2015 Pazar

ÇIKIN KURABİYE




 
Malzemeler

 
2 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
250 tereyağı veya margarin
2 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı silme kakao
 
İç dolgusu için
1 su bardağı fındık
1 su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı ceviz dövülmüş
 
Hazırlanışı

 
1) Oda sıcaklığında bekletilmiş margarini veya tereyağı pudra şekerini yumurtayı derin bir kapta elinizle karıştırın .
2)Nişastayı  vanilyayı unu kabartma tozunu eleyerek ekleyip yoğurun .
3)Elma yüklüğünde bir parça ayırın ve ayırdığınız parçayı kakaoyu ekleyip tekrar yoğurup kenara ayırın. Diğer hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak içli köfte gibi parmağınızla bastırıp içini oyun. İçerisine dövülmüş ceviz fındık ve fıstık karışımından bir kaşık alıp içini doldurup tüm malzemeyi bu şekilde yani mantı kapatır gibi kapatıp bitiriniz.
4) Kakaolu karışımdan küçük parçalar koparıp elinizle uzunlamasına yuvarlayın. Kakaolu şeritlerle bağlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırına pembeleşene kadar pişirin.

                                                                        Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder