Malzemeler
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt veya su
1 paket yaş maya
1 kase kavrulmuş susam (ocakta teflon tavada kavurabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı üzerine sürmek için
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Mayayı ılık süt veya su ve şeker ile ıslatın. Maya kabarana kadar bekletin.
Unu geniş bir kaba
alıp havuz oluşturun. Havuzun içine ıslatılmış mayayı
ve tuzu ekleyip
elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında hamur elde
edin ve
dinlendirin. 3 mayalaşmış hamurdan üç parçaya ayırın. Oklava ile
uzunlamasına açın.
Fazla büyütmeyin aynen kır pidesi şeklinde olacak.
Öönceden eritilip
ılımış tere yağından bir kaşık alıp açtığınız hamurun
içine gezdirin
ve tam ortasına kavrulmuş susamdan bir
miktar alıp içine serpiştirin.
Açtığınız bezeleri fazla sıkmadan rulo gibi sarın ve
Açtığınız bezeleri fazla sıkmadan rulo gibi sarın ve
bırakın. Diğer iki
bezelere de aynı şekilde yapıp birleştirin. Saç
örgüsü gibi örün.
Bıçak ile bir çizik atıp yumurta sarısını üzerine
sürün. Susamları
üzerine bolca serpiştirip dinlendirmeye bırakın 10- 15
dakika sonra 180
derece üzeri kızarana kadar pişirin.
Not: Yumurta sarısı yerine 2 yemek kaşığı yoğurda bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp üzerine sürebilirsiniz
Afiyet Olsun.
Not: Yumurta sarısı yerine 2 yemek kaşığı yoğurda bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp üzerine sürebilirsiniz
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder