10 Mayıs 2015 Pazar

SUSAMLI ÖRGÜ ÇÖREK




 
Malzemeler
 
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt veya su
1 paket yaş maya
1 kase kavrulmuş susam (ocakta teflon tavada kavurabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta  sarısı üzerine sürmek için
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
 
Hazırlanışı

 
Mayayı ılık süt veya su ve şeker ile ıslatın. Maya kabarana kadar bekletin.
Unu geniş bir kaba alıp havuz oluşturun. Havuzun içine ıslatılmış mayayı
ve tuzu ekleyip elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında hamur elde
edin ve dinlendirin. 3 mayalaşmış hamurdan üç parçaya ayırın. Oklava ile
uzunlamasına açın. Fazla büyütmeyin aynen kır pidesi şeklinde olacak.
Öönceden eritilip ılımış tere yağından bir kaşık alıp açtığınız hamurun
içine gezdirin ve  tam ortasına kavrulmuş susamdan bir miktar alıp içine serpiştirin.
Açtığınız  bezeleri  fazla sıkmadan rulo gibi sarın ve
bırakın. Diğer iki bezelere de aynı şekilde yapıp birleştirin. Saç
örgüsü gibi örün. Bıçak ile bir çizik atıp yumurta sarısını üzerine
sürün. Susamları üzerine bolca serpiştirip dinlendirmeye bırakın 10- 15
dakika sonra 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
Not: Yumurta sarısı yerine  2 yemek kaşığı yoğurda bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp üzerine sürebilirsiniz
 
 
 
 Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder