7 dilim tost ekmeği
1 kase közlenmiş patlıcan
5 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase yoğurt yarısı süzme yoğurt yarısı normal yoğurt
2 diş sarımsak
1 kase kornişon turşu
1 kutu mısır
1 demet maydanoz
Zeytin yağı
Hazırlanışı
Bayatlamış
tost ekmeklerini
küp küp doğrayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyarak
önceden ısıtılmış
180 derecede hafif kızartın. Yoğurdu bir kaseye
döküyoruz ve
üzerine sarımsakları rendeleyin. Hazırladığımız sarımsalı
yoğurdu kızarmış ve
sevis tabağına aldığımız ekmeklerin üzerine dökün.
Kornişon turşuyu
doğrayın ve biraz geniş kaseye alın ve üzerine mısırı
dökün.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş kırmızı biberi de
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş kırmızı biberi de
doğrayarak kaseye
koyun. Zeytin yağını ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve
bu karışımı sarımsaklı
yoğurdun üzerine yayın. En son doğranmış
maydanozları
salatanın üzerini tamamen maydanozla kaplayın. Bir adet
közlenmiş kırmızı
biberi ayırıp papatya şeklinde kurabiye kalıbıyla
kesin ve salatanın
üzerini süsleyin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder