24 Mayıs 2015 Pazar

KITIR EKMEKLİ SALATA


 
7 dilim tost ekmeği
1 kase közlenmiş patlıcan
5 tane közlenmiş kırmızı biber
1 kase yoğurt yarısı süzme yoğurt yarısı normal yoğurt
2 diş sarımsak
1 kase kornişon turşu
1 kutu mısır
1 demet maydanoz
Zeytin yağı
 
Hazırlanışı
 
Bayatlamış


tost ekmeklerini küp küp doğrayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyarak
önceden ısıtılmış 180 derecede hafif kızartın. Yoğurdu bir kaseye
döküyoruz ve üzerine sarımsakları rendeleyin. Hazırladığımız sarımsalı
yoğurdu kızarmış ve sevis tabağına aldığımız ekmeklerin üzerine dökün.
Kornişon turşuyu doğrayın ve biraz geniş kaseye alın ve üzerine mısırı
dökün.
 
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş kırmızı biberi de
doğrayarak kaseye koyun. Zeytin yağını ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve
bu karışımı sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın. En son doğranmış
maydanozları salatanın üzerini tamamen maydanozla kaplayın. Bir adet
közlenmiş kırmızı biberi ayırıp papatya şeklinde kurabiye kalıbıyla
kesin ve salatanın üzerini süsleyin.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder