Malzemeler
130 gr tereyağı
130 toz şeker yani bir su bardağı
350 un 3 su bardağı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Fındıklı karışım için
200 gr tereyağı
200 gr toz şeker
200 gr çekilmiş fındık toz
200 iri çekilmiş fındık
2 paket vanilya
4 yemek kaşığı su
1 kase kayısı reçeli
Süslemek için
160 gr bitter çikolata
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı
1) Geniş bir kabın içine oda sıcalığına bekletilmiş tereyağını ve toz
şekeri elinizle
iyice karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar
karıştırın sonra
yumurtaları kırıp tekrar karıştırın unu ve kabartma
tozunu ekleyip
yoğurun kulak memesi kıvamında hamur olacak şekilde.
Tepsiyi bol
tereyağı sürüp unlayın ve yoğurduğunuz hamuru elinizle eşit
kalınlıkta tepsiye
yayın .
2) Kayısı reçelini üzerine yayın. Her tarafına gelecek şekilde kaşık ile veya elinizle her yerine gelecek şekilde sürün .
3) Fındıklı karışımı hazırlamak için yayvan bir tavada yağ eridikten sonra şekeri ilave edin ve karıştırın. Şeker karamelize oluncaya kadar
2) Kayısı reçelini üzerine yayın. Her tarafına gelecek şekilde kaşık ile veya elinizle her yerine gelecek şekilde sürün .
3) Fındıklı karışımı hazırlamak için yayvan bir tavada yağ eridikten sonra şekeri ilave edin ve karıştırın. Şeker karamelize oluncaya kadar
karıştırın. Üzerine
fındıkları sıra ile döküp vanilyayı ekleyin ve
karıştırın. Bir beş
dakika kavurun. En son 4 yeme kaşığı suyu ekleyip
kavrulan fındıklı
karışımı soğumadan tepsideki hamurlu reçelin üzerine
yayın. Her yerine
gelecek şekilde yayılmasını sağlayın. Hamur hiç
görülmeyecek
şekilde olacak şekilde kapatın ve fındıklı karışımı yayın.
4) 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
4) 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan
sonra 10 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra önce
kare şekilde kesip
daha sonra kareyi üçgen şekilde tekrar
kesip benmari
usulü eritilmiş
çikolataya uç tarafını sonra antep fıstığına batırıp
fırın telinin
üzerine dizin. Çikolatası donuncaya kadar bekletin sonra
servis tabağına
alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder