24 Mayıs 2015 Pazar

NUSSECKEN FINDIK DİLİMLERİ




 
Malzemeler
 
130 gr tereyağı
130 toz şeker yani bir su bardağı
350 un 3 su bardağı
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
 
Fındıklı karışım için
 
200 gr tereyağı
200 gr toz şeker
200 gr çekilmiş fındık toz
200 iri çekilmiş fındık
2 paket vanilya
4 yemek kaşığı su
1 kase kayısı reçeli
 
Süslemek için
 
160 gr bitter çikolata
Toz antep fıstığı
 
Hazırlanışı
 
1) Geniş bir kabın içine oda sıcalığına bekletilmiş tereyağını ve toz
şekeri elinizle iyice karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar
karıştırın sonra yumurtaları kırıp tekrar karıştırın unu ve kabartma
tozunu ekleyip yoğurun kulak memesi kıvamında hamur olacak şekilde.
Tepsiyi bol tereyağı sürüp unlayın ve yoğurduğunuz hamuru elinizle eşit
kalınlıkta tepsiye yayın .
2) Kayısı reçelini üzerine yayın. Her tarafına gelecek şekilde kaşık ile veya elinizle her yerine gelecek şekilde sürün .
3) Fındıklı karışımı hazırlamak için yayvan bir tavada yağ eridikten sonra şekeri ilave edin ve karıştırın. Şeker karamelize oluncaya kadar
karıştırın. Üzerine fındıkları sıra ile döküp vanilyayı ekleyin ve
karıştırın. Bir beş dakika kavurun. En son 4 yeme kaşığı suyu ekleyip
kavrulan fındıklı karışımı soğumadan tepsideki hamurlu reçelin üzerine
yayın. Her yerine gelecek şekilde yayılmasını sağlayın. Hamur hiç
görülmeyecek şekilde olacak şekilde kapatın ve fındıklı karışımı yayın.
4) 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra önce
kare şekilde kesip daha sonra kareyi  üçgen şekilde tekrar kesip benmari
usulü eritilmiş çikolataya uç tarafını sonra antep fıstığına batırıp
fırın telinin üzerine dizin. Çikolatası donuncaya kadar bekletin sonra
servis tabağına alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder