19 Mayıs 2015 Salı

ÇÖREK OTLU KURU PASTA





Malzemeler

 
250 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
3 çorba kaşığı çörek otu
3 çorba kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta akı hamurun içine koyulacak sarısı ise üzerine sürülecek.
 
Hazırlanışı
 
Oda sıcaklığında margarini yumurta akını çörek otunu şekeri ve tuzu mahlebi ilave ederek elinizle karıştırın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında olacak şekilde hamur elde edip tezgaha un serip iki parçaya ayırın ve ayırdığınız parçayı yuvarlayıp beze oluşturun. Merdane yardımı ile açılır istediğiniz şekilli kalıplarla şekil verip tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder