24 Mayıs 2015 Pazar

ÇİLEKLİ TARTOLET




 
Malzemeler
 
Yarım paket margarin veya (125) gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Krema malzemeleri
 
2,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un tepeleme
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker
 
Süslemek için
 
Çilek ,toz antep fıstığı
 
 
Hazırlanışı
 
1)
Elediğimiz unu havuz yapıp ortasına oda sıcaklığındaki margarini veya
tereyağını sıvı yağını yoğurdu unun kenarlarına pudra şekerini kabartma
tozunu ilave ederek içten dışa doğru turta hamurunu yoğurun. Kulak
memesi kıvamında hamur hazırlayın.
2) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz
büyüklüğünde bezelere ayırın ve ayırdığınız bezeleri yağlanmış ve
unlanmış küçük turta kalıplarına parmağınızla yayıp kalın    olmamasına
dikkat edip çatal ile bir kaç kez delik açın. Diğerlerine de aynı işlemi
yapıp tepsiye dizin ve 5-10 dakika dinledirin.
3) Önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
4) Diğer tarafta kremasını hazırlayın. Bunun için tencerenin içine unu
mısır ununu nişastasını şekeri ,yumurta sarısını ,vanilyayı ,karıştırın
ve sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Ocakta pişene kadar
karıştırıp koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
5) Pişirmiş
olduğunuz turtaları kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Kremayı
sıkma torbasına koyup turtaların üzerine sıkıp çilek ve pudra şekeri ile
süsleyebilirsiniz.
 
Not : Fırın ayarını önce 150 derecede sonra 170 derecede pişirin.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder