Malzemeler
Yarım paket margarin veya (125) gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Krema malzemeleri
2,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un tepeleme
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker
Süslemek için
Çilek ,toz antep fıstığı
Hazırlanışı
1)Elediğimiz unu havuz yapıp ortasına oda sıcaklığındaki margarini veya
tereyağını sıvı
yağını yoğurdu unun kenarlarına pudra şekerini kabartma
tozunu ilave ederek
içten dışa doğru turta hamurunu yoğurun. Kulak
memesi kıvamında
hamur hazırlayın.
2) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz
2) Yoğurduğumuz hamurdan ceviz
büyüklüğünde
bezelere ayırın ve ayırdığınız bezeleri yağlanmış ve
unlanmış küçük
turta kalıplarına parmağınızla yayıp kalın
olmamasına
dikkat edip çatal
ile bir kaç kez delik açın. Diğerlerine de aynı işlemi
yapıp tepsiye dizin
ve 5-10 dakika dinledirin.
3) Önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
4) Diğer tarafta kremasını hazırlayın. Bunun için tencerenin içine unu
3) Önceden ısıtılmış fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
4) Diğer tarafta kremasını hazırlayın. Bunun için tencerenin içine unu
mısır ununu
nişastasını şekeri ,yumurta sarısını ,vanilyayı ,karıştırın
ve sütü azar azar
ilave ederek karıştırın. Ocakta pişene kadar
karıştırıp
koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
5) Pişirmiş
5) Pişirmiş
olduğunuz turtaları
kalıbından çıkarıp servis tabağına alın. Kremayı
sıkma torbasına
koyup turtaların üzerine sıkıp çilek ve pudra şekeri ile
süsleyebilirsiniz.
Not : Fırın ayarını önce 150 derecede sonra 170 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Not : Fırın ayarını önce 150 derecede sonra 170 derecede pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder