MALZEMELER
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
100 gr kornişon turşu
1 su bardağı ceviz
500 gr yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Tuz karabiber
Hazırlanışı
Havuçları rendeleyin ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ateşte havuçlar hafif diri kalacak şekilde kavurun. Közlenmiş biberleri ince ince doğrayın. Turşuları ince ince doğrayın ve cevizleri bıçak ile doğrayabilirsiniz veya blenderdan iri kalacak şekilde çekebilirsiniz.
Sarımsakları havanda ezip üzerine yoğurdu ve mayonezi karıştırıp hafif pişen havucu turşuyu kırmızı biberi ve cevizleri karıştırıp yoğurtlu sosu ve tuzu karabiberi ayarlayıp hepsini harmanlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder