19 Mayıs 2015 Salı

KÖZLENMİŞ BİBERLİ HAVUÇ SALATASI




 
MALZEMELER
 
1 kavanoz  közlenmiş kırmızı biber
100 gr kornişon turşu
1 su bardağı ceviz
500 gr yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Tuz karabiber
 
Hazırlanışı
 
Havuçları rendeleyin ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ile orta ateşte  havuçlar hafif diri kalacak şekilde kavurun. Közlenmiş biberleri ince ince doğrayın. Turşuları ince ince doğrayın ve cevizleri bıçak ile doğrayabilirsiniz veya blenderdan iri kalacak şekilde çekebilirsiniz.
Sarımsakları havanda ezip üzerine yoğurdu ve mayonezi karıştırıp hafif pişen havucu  turşuyu kırmızı biberi ve cevizleri karıştırıp yoğurtlu sosu ve tuzu karabiberi ayarlayıp hepsini harmanlayın.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder