10 Mayıs 2015 Pazar

ÇİLEK REÇELİ




 
Malzemeler

 
1 kilo çilek
1 kilo şeker
1 su bardağı su
Yarım limon yada bir çay kaşığı limon tuzu
 
Hazırlanışı
 
Çilekleri
ayıklayıp yıkayın ve bir tencereye şekerin yarısını boşaltıp üzerine
çilekleri dizin. Çileklerin üzerine kalan şekeri serpin ve tencerenin
kapağını kapatıp bir gün ya da bir gece serin yerde bekletin. Ta ki
suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırın. Sonra suyunu bırakmış
çilekleri ocakta kaynatın. Kaynamaya yakın 1 su bardağı suyu çileklere
ekleyin. Köpüğünü  ara sıra alın. Yarım limonun suyunu ekleyip orta
ateşte kaynatın. Kıvamını ayarlayın eğer biraz sulu olursa geniş bir
kaseye koyup üstünü temiz ve ince bez ile örterek güneş alan bir yerde
tutabilirsiniz. Kıvamın bu şekilde koyulaşmasını sağlayabilirsiniz
Eğer kuyu olasını isterseniz biraz daha fazla kaynatarak kıvamını ayarlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder