Malzemeler
1 kilo çilek
1 kilo şeker
1 su bardağı su
Yarım limon yada bir çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Çilekleri
ayıklayıp yıkayın
ve bir tencereye şekerin yarısını boşaltıp üzerine
çilekleri dizin.
Çileklerin üzerine kalan şekeri serpin ve tencerenin
kapağını kapatıp
bir gün ya da bir gece serin yerde bekletin. Ta ki
suyunu bırakana
kadar ara sıra karıştırın. Sonra suyunu bırakmış
çilekleri ocakta
kaynatın. Kaynamaya yakın 1 su bardağı suyu çileklere
ekleyin.
Köpüğünü ara sıra alın. Yarım limonun
suyunu ekleyip orta
ateşte kaynatın.
Kıvamını ayarlayın eğer biraz sulu olursa geniş bir
kaseye koyup üstünü
temiz ve ince bez ile örterek güneş alan bir yerde
tutabilirsiniz.
Kıvamın bu şekilde koyulaşmasını sağlayabilirsiniz
Eğer kuyu olasını isterseniz biraz daha fazla kaynatarak kıvamını ayarlayın.
Eğer kuyu olasını isterseniz biraz daha fazla kaynatarak kıvamını ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder