Malzemeler
8 adet milföy hamuru
Yarım paket makarna
200 gr beyaz peynir
300 gr kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet dereotu
Üzeri için
Çörek otu
Susam
1)Makarnayı az suda haşlayın ve az tuz ilave edin. Karıştırma kabına 2
adet yumurtayı
kırın. Birinin sarısını ayırın. Üzerine sürmek için süt
ve sıvı yağı ilave
edip karıştırın.
2) İnce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırmaya devam edin .
3) Beyaz peyniri içine ufalayın. Kaşar peyniri rendesini karışımı ilave edin.
4)Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve karıştırın .Tezgaha az un
2) İnce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırmaya devam edin .
3) Beyaz peyniri içine ufalayın. Kaşar peyniri rendesini karışımı ilave edin.
4)Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve karıştırın .Tezgaha az un
serpin. 4 tane
milföy hamurunu birleştirin. Kare şeklinde merdane ile
tepsi büyüklüğünde
açın ve yağlanmış tepsiye alın. Üzerine makarnalı
harcı üzerine
dökün.
5) Kalan milföy hamurlarını tekrar açıp
5) Kalan milföy hamurlarını tekrar açıp
makarnalı sosun
üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp
çörek otu ve susam
ile süsleyin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
pişirin.
Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder