6 Mayıs 2015 Çarşamba

MAKARNALI BÖREK




 
Malzemeler
 
8 adet milföy hamuru
Yarım paket makarna
200 gr beyaz peynir
300 gr kaşar peyniri rendesi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet dereotu
 
Üzeri için

Çörek otu
Susam
 
1)Makarnayı az suda haşlayın ve az tuz ilave edin. Karıştırma kabına 2
adet yumurtayı kırın. Birinin sarısını ayırın. Üzerine sürmek için süt
ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.
2) İnce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırmaya devam edin .
3) Beyaz peyniri içine ufalayın. Kaşar peyniri rendesini karışımı ilave edin.
4)Haşlanan makarnayı sosun içine alın ve karıştırın .Tezgaha az un
serpin. 4 tane milföy hamurunu birleştirin. Kare şeklinde merdane ile
tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye alın. Üzerine makarnalı
harcı üzerine dökün.
5) Kalan milföy hamurlarını tekrar açıp
makarnalı sosun üzerine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp
çörek otu ve susam ile süsleyin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
pişirin.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder