24 Mayıs 2015 Pazar

NEFİS SEBZELİ BÖREK





Malzemeler
 
3 adet yufka
1 demet ıspanak
4 adet havuç
4-5 adet orta boy patates
Sıvı yağ
Tuz
 
Üzeri için
Susam
 
Sosu için
 
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
 
Hazırlanışı
 
1)İç harçlarını hazırlarken 2 ayrı tavaya yağ koyun. bir tavada soğanı
kavurun ve doğranmış ıspanakları ekleyip tuz ilave edin. Ispanaklar diri
şekilde olacak.
2)Diğer tavada havuçları rendeleyip üzerine tuz ve iki kaşık sıvı yağ ekleyip hafif havuçları kavurun ve soğumaya bırakın.
3)Başka tencerede patatesleri haşlayın. Haşladıktan sonra kabuklarını
soyup çatal yardımıyla ezin ve içine  tuz ve pul biber serpip
karıştırın.
4)Yumurtaları kırın süt ve yağla çırpın. Birinci yufkayı
tezgahın üzerine açın ve önce sosu döküp fırça ile her yerine sürün.
Sonra patatesli harcı döküp yayın. Üzerine ikinci yufkayı açın. Yine
sosu döküp fırça ile her yerine yayıp ıspanaklı harcı yayın. Son yufkayı
da en üstte serip sos sonra havuçlu harcı yayın rulo şekilde sarın.
5)İki parmak kalınlığında veya daha ince şekilde kesip yağlanmış tepsiye
dizin ve kalan sosu fırça ile üzerilerine sürüp susam serpin. Önceden
ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder