Malzemeler
500 gr buğday
1 Adet nar
1 Demet maydanoz
1 Demet taze nane
1 Demet dereotu
2 adet limon
3 yemek kaşığı narekşisi
Zeytinyağı tuz
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
Hazırlanışı
1) Buğdayları yıkayıp bol suda haşlayın yeşillikleri bol suda yıkayın ve kurutun.
2) Yeşillikleri ince ince doğrayıp geniş bir kabın içine alın .
3) Buğdayların suyunu süzüp soğutun. Soğuk buğdayları yeşilliklere ekleyin.
4) Limon suyunu ve nar ekşisini zeytin yağını ekleyip tanelenmiş narları,
minik minik
doğranış közlenmiş kırmızı biberi tuzu
da ilave edip
karıştırın ve
servis yapın.
Not: İsterseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Not: İsterseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder