1 Mayıs 2015 Cuma

BUĞDAY SALATASI




 
Malzemeler
 
500 gr buğday
1 Adet nar
1 Demet maydanoz
1 Demet taze nane
1 Demet dereotu
2 adet limon
3 yemek kaşığı narekşisi
Zeytinyağı  tuz
1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
 
Hazırlanışı
 
1) Buğdayları yıkayıp bol suda haşlayın yeşillikleri bol suda yıkayın ve kurutun.
2) Yeşillikleri ince ince doğrayıp geniş bir kabın içine alın .
3) Buğdayların suyunu süzüp soğutun. Soğuk buğdayları yeşilliklere ekleyin.
4) Limon suyunu ve nar ekşisini  zeytin yağını ekleyip tanelenmiş narları,
minik minik doğranış közlenmiş kırmızı biberi tuzu  da ilave edip
karıştırın ve servis yapın.
 
Not: İsterseniz ceviz ile süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder