3 Mayıs 2015 Pazar

KEPEKLİ POĞAÇA




Malzemeler

 
2-3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un yarısı kepekli un yarısı normal un
250 gr beyaz sert peynir yada lor peynir
1 demet maydanoz
 
Hazırlanışı

 
Ilık süte mayayı ve bir kaşık toz şekeri ekleyip 5 dakika kabarana kadar bekletin. Derin bir kabın içine ıslatılmış mayayı sıvı yağını boşaltıp kepekli unu ve normal unu alıp tuzu ekleyip elinizle yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edip 15-20 dakika dinlendirin . Bu arada maydanozlu peynir içini hazırlayıp masanızı sıvı yağ ile yağlayın . Hamuru 3-4 parçaya bölün . Hamurumuzdan bir parça alıp 30 cm çapında açın. Açtığınız hamuru 8 'e kesin ve hamurların uçlarına peynir harcından yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Ay çöreği gibi hafif kıvırın bu işlemleri diğer parçalara da uygulayın . Pişmeden önce kabarmaları
için 45 dakika daha poğaçalar kabarana kadar bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derecedeki fırında pişirin.
 
Süt yoksa suyla da mayalayabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder