Malzemeler
500 gr bonfile
2 patates
2 adet havuç
2 adet kabak
1 paket mantar
4 domates
Taze kekik
Biberiye
Sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Mantar ve kabakları da küp şeklinde doğrayıp mantarların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp fırın tepsisine koyun. Tuz karabiber zeytinyağı dökün. Biraz taze kekik ekleyip karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Bonfileyi parmak kalınlığında dilimleyin ve karıştırma kabına koyun. Üzerine taze biberiye ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Biraz sıvıyağı dökmüş olduğumuz bir tavada etleri pişiriyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip fırında pişen sebzeleri servis tabağına alıyoruz. Sebzelerin üzerine çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Soyulmuş domatesleri iri bir şekilde
doğrayıp sıvıyağı
koyduğumuz bir tavada soteliyoruz. Yoğurdun üzerine
sotelenmiş
domatesleri kuyuyoruz ve domateslerin üzerine etleri dizip
servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder