MALZEMELER
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket dolgu kreması veya 1 paket vanilyalı sos
2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
1)Yumurtayı ve şekeri mikser ile çırpın. Köpük köpük oluncaya kadar hafif
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket dolgu kreması veya 1 paket vanilyalı sos
2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
1)Yumurtayı ve şekeri mikser ile çırpın. Köpük köpük oluncaya kadar hafif
koyulaşınca bir
paket vanilya dolgu kremasını ilave edip 3-4 dakika
çırpın. Unu ve
vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Mikseri
bırakıp spatula ile
altan yukarıya doğru karıştırın ve iyice birbirine
yedirin.
2) Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve karıştırdığınız harcı kalıba döküp fırında göz göz olup hafif kızarana kadar pişirin.
Üzeri için malzemeler : 100 gr tereyağı 1 su bardağından bir parmak eksik toz
2) Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve karıştırdığınız harcı kalıba döküp fırında göz göz olup hafif kızarana kadar pişirin.
Üzeri için malzemeler : 100 gr tereyağı 1 su bardağından bir parmak eksik toz
şeker 2 yemek
kaşığı bal 5 yemek kaşığı süt 1 paket
vanilya 200 gr
file badem
Hazırlanışı
1) 100 gr tereyağını
Hazırlanışı
1) 100 gr tereyağını
eritin. Yarım su
bardağından 1 parmak eksik toz şekeri eriyen tereyağına
dökün ve şeker
eriyene kadar karıştırın. 2 yemek kaşığı bal, 5 yemek
kaşığı süt 1 paket
vanilyayı ekleyin karıştırın .
2) Ocağın altı açık
2) Ocağın altı açık
olacak sonra 200 gr
file badem boşaltın ve iyice karıştırın. 4-5 dakika
kısık ateşte
karıştırarak pişirin ve biraz soğut
üzeri hafif kızaran
keki fırından
çıkarın. Hazırlanan karışımı kekin üzerine yayın ve
tekrar fırına
verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder