25 Haziran 2015 Perşembe

BALLI BADEMLİ KEK



MALZEMELER
 
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
2 su bardağı un
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket dolgu kreması veya 1 paket vanilyalı sos
2 yemek kaşığı süt
 
Hazırlanışı
 
1)Yumurtayı ve şekeri mikser ile çırpın. Köpük köpük oluncaya kadar hafif
koyulaşınca bir paket vanilya dolgu kremasını ilave edip 3-4 dakika
çırpın. Unu ve vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Mikseri
bırakıp spatula ile altan yukarıya doğru karıştırın ve iyice birbirine
yedirin.
2) Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve karıştırdığınız harcı kalıba döküp fırında göz göz olup hafif kızarana kadar pişirin.
 
Üzeri için malzemeler : 100 gr tereyağı 1 su bardağından bir parmak eksik toz
şeker 2 yemek kaşığı bal 5 yemek kaşığı süt  1 paket vanilya 200 gr
file badem
 
Hazırlanışı
1) 100 gr tereyağını
eritin. Yarım su bardağından 1 parmak eksik toz şekeri eriyen tereyağına
dökün ve şeker eriyene kadar karıştırın. 2 yemek kaşığı bal, 5 yemek
kaşığı süt 1 paket vanilyayı ekleyin karıştırın .
2) Ocağın altı açık
olacak sonra 200 gr file badem boşaltın ve iyice karıştırın. 4-5 dakika
kısık ateşte karıştırarak pişirin  ve biraz soğut üzeri hafif kızaran
keki fırından çıkarın. Hazırlanan karışımı kekin üzerine yayın ve
tekrar fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
 
 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder