MALZEMELER
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağı
200 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için: Ufalanmış ceviz
Bulamak için :1 tabak irmik
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti kaynatıp kenara soğumaya bırakalım. Sonra tüm malzemeleri
bir araya getirip
güzelce yoğuralım. 10 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avuç
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avuç
içinde açıp içine
iri kıyılmış ceviz koyup kapatıyoruz ve elimizle
uzunlamasına
yuvarlıyoruz. Her yerini irmiğe buluyoruz .
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Önceden ısıtılmış altı kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık şerbeti sıcak
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Önceden ısıtılmış altı kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık şerbeti sıcak
tatlımızın üzerine
döküyoruz. Üzerini kapatıp şerbeti çekmeye bırakıp
soğuduktan sonra
servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder