28 Haziran 2015 Pazar

CEVİZLİ PARMAK TATLISI




MALZEMELER

 
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvıyağı
200 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
İçi için: Ufalanmış ceviz
 
Bulamak için :1 tabak irmik
 
Şerbeti için
 
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
 
Hazırlanışı
İlk önce şerbeti kaynatıp kenara soğumaya bırakalım. Sonra tüm malzemeleri
bir araya getirip güzelce yoğuralım. 10 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avuç
içinde açıp içine iri kıyılmış ceviz koyup kapatıyoruz ve elimizle
uzunlamasına yuvarlıyoruz. Her yerini irmiğe buluyoruz .
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
Önceden ısıtılmış altı kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık şerbeti sıcak
tatlımızın üzerine döküyoruz. Üzerini kapatıp şerbeti çekmeye bırakıp
soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder