Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet havuç
1/2 demet dere otu
Aldığı kadar un
Tuz
Bulamak için :
Galeta unu isteğe bağlı susam
İç harcı için :
2 adet kuru soğan
200 gr kıyma
Tuz karabiber
İç harcın hazırlanışı:
1) soğanları küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
2) soğanların üstüne kıymayı ilave edin .kıyma kavrulduktan sonra tuzunu ve kara biberini ilave edip harcı soğumaya bırakın.
Hamurun hazırlanışı :
1) Yumurtaların sarısını ve akını ayırın .
2) Margarini elinizle yoğurarak özleştirin .sonra sıvıyağ , yumurta sarılarını yoğurdu ve sütü ekleyip karıştırın .
3)Bu karışıma rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin .
4)Daha sonra bu karışıma unu, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumuşak bir
hamur elde edin
yani kulak memesi kıvamından çok az yumuşak olacak .
5) Hamuru hazırladıktan sonra hamurdan yumurtadan biraz küçük bezelere ayırın .
6)Ayırmış olduğunuz bezeleri elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp içie
5) Hamuru hazırladıktan sonra hamurdan yumurtadan biraz küçük bezelere ayırın .
6)Ayırmış olduğunuz bezeleri elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp içie
kıymalı harçtan bir
kaşık koyup kapatıp elinizle yuvarlayın önce yumurta akına sonra galeta ununa
batırıp tepsiye dizin isterseniz susama
bulayabilirsiniz .
7) 180 derece önceden hafif ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun.
7) 180 derece önceden hafif ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder