9 Haziran 2015 Salı

GALETA UNLU POĞAÇA




 
Malzemeler

 
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet havuç
1/2 demet dere otu
Aldığı kadar un
Tuz
 
 
Bulamak için :
 
Galeta unu  isteğe bağlı susam
 
İç harcı için :
 
2 adet kuru soğan
200 gr kıyma
Tuz karabiber
 
İç harcın hazırlanışı:
 
1) soğanları küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
2) soğanların üstüne kıymayı ilave edin .kıyma kavrulduktan sonra tuzunu ve kara biberini ilave edip harcı soğumaya bırakın.
 
Hamurun  hazırlanışı :
1) Yumurtaların sarısını ve akını ayırın .
2) Margarini elinizle yoğurarak özleştirin .sonra sıvıyağ , yumurta sarılarını yoğurdu ve sütü ekleyip karıştırın .
3)Bu karışıma rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin .
4)Daha sonra bu karışıma unu, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yumuşak bir
hamur elde edin yani kulak memesi kıvamından çok az yumuşak olacak .
5) Hamuru hazırladıktan sonra hamurdan yumurtadan biraz küçük bezelere ayırın .
6)Ayırmış olduğunuz bezeleri elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp içie
kıymalı harçtan bir kaşık koyup kapatıp elinizle yuvarlayın önce yumurta akına sonra galeta ununa batırıp tepsiye dizin isterseniz susama
bulayabilirsiniz .
7) 180 derece önceden hafif ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder