20 Haziran 2015 Cumartesi

TUZLU MİNİK KURABİYELER




 
Malzemeler
 
125  gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı çörek otu
Aldığı kadar un
Üzeri için 1 yumurta  sarısı
 
Hazırlanışı
 
1)Geniş bir kabın içerisine önce tereyağını alıp elinizle yumuşatın. Sıvıyağı toz şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırın. Yumurta beyazını, sirke, toz kırmızı biberi, tuz ve çörek otunu ilave edip karıştırın. Mahlep ve unu kabartma tozunu eleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edip 30 dakika dinlendirin.
2) Tezgahın üzerine un serpin ve iki bezeye ayırın. Merdane ile hafif şekilde açın. Kurabiye kalıpları ile kesip değişik şekiller verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürün.
3) 170 derecede pişirin (çok çabuk pişiyor bu yüzden dikkatli olun.)
 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder