7 Haziran 2015 Pazar

CHEESE CAKE




 
Malzemeler
 
Hamuru için

 
135 gr tereyağı
120 gr şeker (1  çay bardağı)
175 gr un
75 gr Toz badem veya  (toz fındık)
 
Hazırlanışı
 
1)Oda sıcaklığındaki tereyağı toz şeker eriyene kadar el ile karıştırılır. Badem veya fındık tozu eklenip karıştırılır. Un ilave  ettikten sonra yoğurulur ve yoğurulan hamuru yağlı kağıt serilmiş
kelepçeli kek kalıbına yayılır. Kenarlarına bir parmak ebatlarında kalınlık verilir. 180 derecedeki fırında 15 dakika ön pişirme yapın .
 
Peynirli harç için
 
Malzemeler
 
450 gr .labne peyniri
75 gr. Krema
3 adet yumurta
50 gr nişasta
50 gr .un
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
 
Hazırlanışı
 
3 adet yumurtayı ve şekeri mikser ile köpük köpük olana kadar çırp krema ve labne peyniri ekleyip çırpmaya devam edin. Nişasta ve unu vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve çırpma işlemine bırakıp supatula ile karıştırın. Limon kabuğu rendesi ve suyunu ilave edip karıştırın ve bırakın.
 
Peynirli  harcın diğer malzemeleri
 
3 adet yumurta(beyazı)
 75 gr şeker
 
Hazırlanışı
 
1)3 yumurtanın ( beyazı ) ve 75  gr şekeri kar beyaz haline gelene kadar çırpın yani kaseyi ters çevirip akmayacak şekile gelene kadar çırpın.
2)Diğer çırpılmış peynirli harçın üzerine boşaltıp supatula ile  karıştırın ve iyice birbirine yedirin .
3)Çırpmış olduğunuz harçlı karışımı pişmiş vede soğumuş cheesecake tabanının üzerine yayın 110 veya 120 derecedeki fırında 1,5 veya 2 saat pişirin.
 
Cheesecake  üzerini süslemek için
 
Frambuaz sosu
 
Hazırlanışı
 
1) Cheese cake soğuduktan sonra hazır frambuaz sosu cheese cake 'in her tarafına sürüp bir gece dolapta bekletip daha sonra servis edebilirsiniz

 Not: Sosu çilekten de yapabilirsiniz , vişne , kiraz da kulanabilirsiniz .
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder