20 Haziran 2015 Cumartesi

SODALI POĞAÇA




  MALZEMELER
1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su  bardağı sıvı yağ
1 şişe soda ( oda sıcaklığında )
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
 
İç malzemesi için:
 
Siyah zeytin ezmesi kekik ve pul biber
Haşlanmış ezilmiş patates  pul biber karabiber ve tuz
Maydanoz ve beyaz peynir karışımı
 
Hazırlanışı
 
1) Derin bir yoğurma kabının içine ılık sütü ve şekeri koyup yaş mayayı eritin .
2)Üzerine sıvıyağ soda ve un unun üzerine tuz ekleyip yoğurun. Gerektikçe
un elemeye devam ederek elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
3) Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün. 45- 50 derecelik fırına alıp 45-50 dakika kadar mayalandırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Çay tabağı büyüklüğünde dilediğiniz iç malzeme koyup kapatın ve elinizle yuvarlayın.
4) Poğaçaların yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tepside tekrar 25-30 dakika kabarıncaya kadar bekletin .
5) Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam veya çörek otu serpin.
6) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin ve üzeri kızarınca fırından alıp ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder