1 Haziran 2015 Pazartesi

İÇLİ SİMİT




 
Malzemeler

Yarım çay bardağı sıvıyağ
1  su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 veya 5 su bardağı un
 
İç harcı
 
150 gr  kaşar peyniri
Yarım kangal sucuk  küp doğranacak
 
Üzeri  için

 
1  çay Bardağı  üzüm pekmezi
2 Çay bardağı su
2 su bardağı susam
 
Hazırlanışı
 
1) Maya ılık süt ve ılık suyun içinde eritilir. Şeker ,yağ ,yumurta ,tuz azar azar un eleyerek ekleyip yoğurulur.
2) Hamurun üzeri örterek 1,5 saat mayalamaya bırakılır.
3) Mayalanmış hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Hafif
yağlanmış tezgahta çay tabağından biraz büyük el ile açılır. Açılmış
hamurun içine ince kaşar diliminden üç dilim dizilir ve sucuklar
yerleştirilip rulo gibi sarılıp önce pekmezli suya daha sora bolca
susama bulanır ve üzerine 3 yerinden çizik atılır.
4) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Afiyet olsun.
 
Not : Hamur hafif yumuşak olacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder