Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
1 yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 veya 5 su bardağı un
İç harcı
150 gr kaşar peyniri
Yarım kangal sucuk küp doğranacak
Üzeri için
1 çay Bardağı üzüm pekmezi
2 Çay bardağı su
2 su bardağı susam
Hazırlanışı
1) Maya ılık süt ve ılık suyun içinde eritilir. Şeker ,yağ ,yumurta ,tuz azar azar un eleyerek ekleyip yoğurulur.
2) Hamurun üzeri örterek 1,5 saat mayalamaya bırakılır.
3) Mayalanmış hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Hafif
yağlanmış tezgahta
çay tabağından biraz büyük el ile açılır. Açılmış
hamurun içine ince
kaşar diliminden üç dilim dizilir ve sucuklar
yerleştirilip rulo
gibi sarılıp önce pekmezli suya daha sora bolca
susama bulanır ve
üzerine 3 yerinden çizik atılır.
4) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not : Hamur hafif yumuşak olacak.
4) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Not : Hamur hafif yumuşak olacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder