MALZEMELER
(Yaklaşık 15 adet kurabiye için)
120 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
200-220 gr un
50 toz fındık
50 gr pudra şekeri
1,5 veya 2 yemek kaşığı kadar krema
1 paket vanilya
Doldurmak için reçel ( ben böğürtlen reçeli kulandım pişince daha güzel oluyor sanki)
Hazırlanışı
1.Oda ısısında iyice yumuşayan margarine, şekeri ,vanilin ,fındık tozu ve kremayı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar elinizle iyice
(Yaklaşık 15 adet kurabiye için)
120 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
200-220 gr un
50 toz fındık
50 gr pudra şekeri
1,5 veya 2 yemek kaşığı kadar krema
1 paket vanilya
Doldurmak için reçel ( ben böğürtlen reçeli kulandım pişince daha güzel oluyor sanki)
Hazırlanışı
1.Oda ısısında iyice yumuşayan margarine, şekeri ,vanilin ,fındık tozu ve kremayı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar elinizle iyice
karıştırın.
2.Yağlı karışım iyice bulamaç gibi olduğunda unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin. Unun tamamını bir anda ilave etmeyin. Hamurun kıvamı epey yumuşak kalacak. Hamur hazır olunca buzdolabı poşetine koyup en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Böylece hamurun içinde yağ donacak ve merdane ile açma sırasında daha elastik hale gelecek.
3. Dinlenen hamuru az unlanan tezgahta merdane ile açın.
2.Yağlı karışım iyice bulamaç gibi olduğunda unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin. Unun tamamını bir anda ilave etmeyin. Hamurun kıvamı epey yumuşak kalacak. Hamur hazır olunca buzdolabı poşetine koyup en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Böylece hamurun içinde yağ donacak ve merdane ile açma sırasında daha elastik hale gelecek.
3. Dinlenen hamuru az unlanan tezgahta merdane ile açın.
İsterseniz şekilli
kalıplarla isterseniz çay bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz daireleri
yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (Burda
şöyle bir püf
noktası vereyim: Kapak olacak dairelerin içlerini yani
yıldız kısmını
tepside kesin 15 tanesinin yıldız olarak tepside 15
tanede yıldız
kesmeden daire şekline kesip tepsiye dizin. 180 derece
fansız olarak ön
ısıtma yaptığınız fırında üzerleri fazla kızarmadan
kenarları hafif
renk değiştirinceye kadar yaklaşık 14 -15 dakika
pişirin. Tepside
soğumaya bırakın .
4. Soğuduktan sonra ortalarını çıkardığınız kapakların üzerine bolca pudra şekeri serpin.
5.Alt kısımlara bir miktar reçel sürüp şekerli kapakları üzerlerine
4. Soğuduktan sonra ortalarını çıkardığınız kapakların üzerine bolca pudra şekeri serpin.
5.Alt kısımlara bir miktar reçel sürüp şekerli kapakları üzerlerine
kapatın. Dilerseniz
kapattıktan sonra kapaktaki yıldızlardan birazcık
daha
reçel ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder