28 Haziran 2015 Pazar

YILDIZ KURABİYE





MALZEMELER  
 
(Yaklaşık 15 adet kurabiye için)
 
 
120 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
200-220 gr un
50 toz fındık
50 gr pudra şekeri
1,5 veya 2 yemek kaşığı kadar krema
1 paket vanilya
Doldurmak için reçel ( ben böğürtlen reçeli kulandım pişince daha güzel oluyor sanki)
 
Hazırlanışı
 
1.Oda ısısında iyice yumuşayan margarine, şekeri ,vanilin ,fındık tozu ve kremayı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar elinizle iyice
karıştırın.
2.Yağlı karışım iyice bulamaç gibi olduğunda unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin. Unun tamamını bir anda ilave etmeyin. Hamurun kıvamı epey  yumuşak kalacak. Hamur hazır olunca buzdolabı poşetine koyup en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Böylece hamurun içinde yağ donacak ve merdane ile açma sırasında daha elastik hale gelecek.
3. Dinlenen hamuru az unlanan tezgahta merdane ile açın.
İsterseniz şekilli kalıplarla isterseniz çay bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz daireleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. (Burda
şöyle bir püf noktası vereyim: Kapak olacak dairelerin içlerini yani
yıldız kısmını tepside kesin 15 tanesinin yıldız olarak tepside 15
tanede yıldız kesmeden daire şekline kesip tepsiye dizin. 180 derece
fansız olarak ön ısıtma yaptığınız fırında üzerleri fazla kızarmadan
kenarları hafif renk değiştirinceye kadar yaklaşık 14 -15 dakika
pişirin. Tepside soğumaya bırakın .
4. Soğuduktan sonra ortalarını çıkardığınız kapakların üzerine bolca pudra şekeri serpin.
5.Alt kısımlara bir miktar reçel sürüp şekerli kapakları üzerlerine
kapatın. Dilerseniz kapattıktan sonra kapaktaki yıldızlardan birazcık
daha reçel ekleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder